<img src="https://queue.simpleanalyticscdn.com/noscript.gif" alt="" referrerpolicy="no-referrer-when-downgrade">
Skip to content

MAAK KENNIS MET DE GROENE KRACHTPATSER

PERSBERICHT

Nieuwe zware elektrische heftrucks in het assortiment van mitsubishi forklift trucks

Met de toevoeging van deze nieuwe krachtige modellen wordt het assortiment elektrische heftrucks van Mitsubishi Forklift Trucks - waartoe ook de bekroonde EDiA heftrucks behoren - bijzonder compleet. Klanten kunnen nu kiezen uit hefcapaciteiten van 1,4 tot maar liefst 12 ton.

Bekijk hier de specificaties

Breed inzetbaar, zelfs in krappe ruimtes

De FB60-120N(H)-serie van 6-12 ton biedt veel vermogen zonder concessies te doen aan prestaties of precisie en biedt de beste acceleratie in zijn klasse. Op alle modellen is een lagere hoofdbeschermer leverbaar (zelfs bij de 12 ton versie), waardoor de truck in containers kan worden gebruikt en dus zeer breed inzetbaar is. Er zijn ook modellen met enkele banden beschikbaar met een geringere breedte, dus deze trucks kunnen zelfs worden gebruikt voor zware taken in krappe omgevingen.

Uitstekende grip en nauwkeurige bediening door vierwielbesturing

De H-modellen beschikken met enkele montage over vierwielbesturing (4WS), met een uitzonderlijke wendbaarheid als gevolg, zelfs in krappe ruimtes. Bij 4WS draaien de aandrijfmotoren vooraan onafhankelijk van elkaar, zodat de bestuurder profiteert van een uitstekende grip en nauwkeurige bediening. Door de dubbele aandrijfmotoren heeft de heftruck een minimale draaicirkel waardoor hij binnen zijn eigen oppervlakte kan draaien. Het soepele sturen verlengt de levensduur van de banden en voorkomt de bekende 'terugslag' wanneer de truck met volledige stuuruitslag begint met rijden.

Het lastafhankelijke hydraulische systeem zorgt ervoor dat het hanteren van uiteenlopende gewichten steeds hetzelfde aanvoelt.

De stilste in zijn klasse

Low Noise Lift – een veelgeprezen innovatie van Mitsubishi Forklift Trucks sinds de introductie bij de EDiA-series – biedt de stilste hydraulische pomp op de markt aan met slechts 65 dB, wat ongeveer het geluidsniveau van een normaal gesprek is. Bestuurders zullen minder snel vermoeid raken door overmatig lawaai, zoals dat voorkomt bij vergelijkbare heftrucks in deze klasse.

De ruime en open cabine biedt een comfortabele werkplek aan iedere bestuurder. De cabine is op rubbers gemonteerd om trillingen te minimaliseren.

Optimale bediening voor volledige controle

De keuzemogelijkheden voor een geavanceerde bediening, zoals dubbele joysticks voor gelijktijdig heffen en neigen, voelen als maatwerk, zodat er aan de eisen van elke klant kan worden voldaan. De gevoelige fingertip bediening biedt een natuurlijke respons (mede dankzij de veerbelasting) en een precieze bediening, zelfs bij het dragen van handschoenen.

Het ergonomische ontwerp biedt een volledig verstelbare rijpositie voor perfecte controle en comfort. Het zicht rondom is uitstekend, waarbij de achteruitrijcamera voor extra zicht zorgt. De cilinders, slangen en kettingen op de free-lift mast zijn zo geplaatst, dat de bestuurder beter zicht heeft op de lading en de vorkpunten.

Makkelijk in- en uit stappen

De zitting van de stoel is relatief laag vergeleken met andere, vergelijkbare heftrucks met verbrandingsmotor. Een bestuurder kan daardoor eenvoudiger in- en uit stappen en het voelt bovendien vertrouwder aan als men is overgestapt van een verbrandings- naar elektrische heftruck.

Tenslotte houdt het ontwerp rekening met eenvoudig onderhoud. Het 96 volts energiepakket (bestaande uit 2 afzonderlijke batterijen) zijn vrij toegankelijk en kunnen snel en moeiteloos worden vervangen. Elke batterij kan eenvoudig worden gewisseld met een hef- of (electro)pallettruck.