<img src="https://queue.simpleanalyticscdn.com/noscript.gif" alt="" referrerpolicy="no-referrer-when-downgrade">
Skip to content

EDiA XL wint internationale Red Dot design prijs

PERSBERICHT

De vijfde Red Dot prijs voor Mitsubishi Forklift Trucks betekent ook de derde titel voor de succesvolle EDiA-serie.

De EDiA XL elektrische heftruck van Mitsubishi Forklift Trucks heeft recent zijn tweede trofee verdiend, nadat het al een prijs won in Engeland, The Archies, en nu de Red Dot 2023 design award!

De nieuwste prijs betekent er één voor de complete EDiA serie: de EDiA EM (1,4–2,0 ton), de EDiA EX (2,5–3,5 ton) en de EDiA XL met een hefcapaciteit van 4,0–5,5 ton mogen allemaal pronken met de beroemde Red Dot. Het is een gerenommeerde prijs en is in de loop van zijn meer dan 60-jarige geschiedenis een internationaal erkend symbool geworden voor uitmuntend design in esthetiek, functionaliteit of innovatie.

De EDiA XL is een hypermoderne vorkheftruck en betekent een stap voorwaarts voor de toepassingsmogelijkheden van elektrische trucks. De prestaties en productiviteit overtreffen de modellen met een verbrandingsmotor, dankzij geavanceerde systemen zoals AutoBoost en Adaptive Lift Control en bieden daarbij de milieuvriendelijke en efficiënte voordelen van elektriciteit. De Red Dot-jury was zeer onder de indruk van het strakke en moderne ontwerp en de uitstekende ergonomische aspecten van de EDiA XL. De heftruck is immers helemaal op de bestuurder afgestemd.

Ergonomie is zelfs een belangrijk aspect geweest bij alle EDiA prijzen. Het onderstreept de speciale focus van Mitsubishi Forklift Truck om ervoor te zorgen dat bestuurders altijd op de meest comfortabele manier kunnen werken; hoe lang de werkdag ook duurt.

De EDiA EX serie won in 2015 dankzij enkele baanbrekende kenmerken, zoals het Sensitive Drive-systeem, een uitstekend zicht rondom en de soepele, intuïtieve bediening.

De 360-graden besturing op de EDiA EM en de uitstekende aanpassingsmogelijkheden aan verschillende belastingen of rijomstandigheden maakten in 2019 indruk op de jury. De EDiA EM won zijn eigen Red Dot prijs.

Deze nieuwe toevoeging aan de groeiende prijzenkast van EDiA XL volgt op de gewonnen prijs in oktober bij de Britse Material Handling Awards. Het nam de titel in de categorie ‘Milieu’ mee naar huis, dankzij een mix van unieke technologie, toonaangevende prestaties en een stille, emissievrije werking.

Meer weten?
Wij verzorgen graag een demo!