<img src="https://queue.simpleanalyticscdn.com/noscript.gif" alt="" referrerpolicy="no-referrer-when-downgrade">
Skip to content

Warehouse consultants

Maatwerk en advies voor uw magazijn

Of u nu een nieuw magazijn wilt inrichten, wilt opschalen, wilt verduurzamen, wilt automatiseren of de prestaties van uw huidige magazijn wilt verbeteren, de warehouse consultants van Mitsubishi Forklift Trucks zijn hierin uw deskundige partner. Al meer dan veertig jaar lopen wij wereldwijd voorop in het analyseren, ontwerpen en uitvoeren van de meest uitdagende intralogistieke projecten. Daarbij staan altijd drie zaken voorop: efficiëntie, kostenbesparing en duurzaamheid. Meer weten? Neem direct contact op voor een vrijblijvende kennismaking met onze consultants of ontdek hier meer over onze diensten.

Magazijnoplossingen van A tot Z

  • Maatwerk voor uw magazijn: een optimale balans tussen automatisering en flexibiliteit
  • Voor onder meer distributiecentra, 3PL, productiemagazijnen en warehouses bij producenten
  • Van optimalisatie van uiteenlopende processen tot totaaloplossingen
  • Als klant staat u bij ons altijd centraal
  • Oplossingen bestaan uit magazijnbeheersoftware, magazijntrucks, AGV’s en automatisering

Warehouse consultants voor een efficiënt en duurzaam magazijn

Een efficiënte, betrouwbare, veilige en toekomstbestendige stroom van goederen is de sleutel tot succesvol magazijnbeheer. De magazijnadviseurs van Mitsubishi Forklift Trucks hebben jarenlange ervaring met het bieden van oplossingen voor de meest complexe intralogistieke vraagstukken bij onder meer distributiecentra, 3PL, productiemagazijnen en opslagfaciliteiten bij fabrikanten. Technologie en automatiseringsprocessen zijn hierbij essentieel, maar wel als middel en niet als doel.

Slim magazijnbeheer met een warehouse management systeem (WMS) stelt u in staat om meer te doen in minder tijd, waardoor ook de kosten per pick omlaag gaan. Door daarnaast te zorgen voor processen die optimaal aansluiten aan de specifieke vereisten van uw sector, locatie en bedrijfsdoelen, creëren we een magazijn dat uitblinkt in efficiëntie en flexibiliteit. Samen met het gebruik van duurzame oplossingen zoals (automatische) magazijntrucks met Li-on accutechnologie garandeert dit tevens een hoge mate van toekomstbestendigheid.

consultancy2

Maatwerk consultancy voor uw magazijn

Iedere branche, bedrijf en zelfs iedere locatie is uniek als we kijken naar alle uiteenlopende processen en subprocessen die plaatsvinden in het magazijn. Met een totaalpakket aan oplossingen hebben wij alles in huis om al uw processen zo optimaal en kostefficiënt mogelijk in te richten. Op basis van uw wensen en onze eigen zorgvuldige analyses adviseren wij maatwerkoplossingen. Onder meer de volgende vragen zijn hierbij essentieel:

  • Wat is de piekbelasting van uw magazijnprocessen?
  • Hoeveel variatie zit er in de uitvraag? Denk aan het aantal shifts per dag en per week, en seizoeneffecten.
  • Verwacht u te groeien in de toekomst?
  • In hoeverre zijn uw processen gedigitaliseerd en/of digitaliseerbaar?

Magazijnbeheersoftware (WMS)

Warehousemanagementsystemen, kortweg WMS, zijn essentieel om inzicht te krijgen in de goederenstromen en alle relevante processen in een magazijn. In moderne magazijnen doet een WMS veel meer dan alleen de inventaris bijhouden: het heeft een actieve sturende functie bij het optimaliseren van uiteenlopende magazijnprocessen. Wij kunnen zowel een eigen WMS systeem voor u ontwerpen als uw huidige WMS gebruiken en integreren met onze eigen oplossingen.

Heftrucks en magazijntrucks

Een Mitsubishi heftruck of ander soort magazijntruck is een krachtig werkpaard waar magazijnhouders wereldwijd op vertrouwen. Hun hoge mate van betrouwbaarheid, ergonomische vormgeving, talrijke actieve veiligheidssystemen en gepatenteerde (elektrische) Mitsubishi aandrijflijn technologieën maken onze trucks tot de beste ter wereld. Of het nu gaat om een meeloopstapelaar of een vloot sterk presterende smallegangentrucks: wij leveren de trucks die optimaal bij uw operaties passen.

Magazijninrichting

Van het ontwerpen van uw volledige magazijnindeling tot het leveren en afmonteren van de magazijnstellingen: wij kunnen uw gehele magazijninrichting verzorgen. Na het in gebruik nemen van de stellingen kunnen wij ook het onderhoud en de veiligheidsinspectie (BMWT-keuring) verzorgen. Bij de inrichting van uw magazijn is alles mogelijk: van palletstellingen tot shuttlestellingen en verdiepingsvloeren voor bijvoorbeeld een kantoor.

Automatisering en AGV’s

Door waar mogelijk processen te automatiseren ontstaat een magazijn waar met lagere kosten betere prestaties geleverd worden. Denk hierbij aan de inzet van automated guided vehicles (AGV) van onze toonaangevende partner Rocla. In combinatie met fleetcontroller software, die geheel geïntegreerd wordt met uw WMS-systeem, kan vrijwel iedere denkbare stroom van goederen volledig worden geautomatiseerd en met zelflerende software worden geoptimaliseerd. Omdat de AGV’s bovendien zijn uitgerust met energiezuinige en onderhoudsvrije AC-aandrijftechnologie, gaan uw energieverbruik en de operationele kosten nog verder omlaag en bent u klaar voor een duurzame toekomst.

Wij zijn uw warehouse logistics consultants

In welk stadium van uw magazijnoptimalisatieproces u ook zit, onze warehouse consultants zijn als geen ander in staat om u verder te helpen. Van het uitdenken van een nieuw logistiek systeem en het uitvoeren van simulaties tot totaaloplossingen. En van het adviseren over de beste trucks en magazijnstellingen tot het ontwerpen van een volledig geautomatiseerde goederenstroom: wij hebben alles in huis om ook uw intralogistiek naar een hoger niveau te tillen. Neem direct contact op voor het maken van een afspraak met één van onze adviseurs.

Simulatie, berekening en logistieke analyse

Een logistiek systeem uitdenken, draait rond het vinden van de juiste mix van oplossingen, die overeenkomt met de eisen van de goederenstroom.

Ontdek de invloed van geplande aanpassingen voordat zij worden doorgevoerd. Laat ons aantonen hoeveel verschil wij kunnen maken bij uw werkzaamheden.

simulation-calculation-and-logistics-analytics

Wilt u in contact komen met onze consultant?

Waar kunt u ons vinden?

Vestigingen