<img src="https://queue.simpleanalyticscdn.com/noscript.gif" alt="" referrerpolicy="no-referrer-when-downgrade">
Skip to content

Vorkheftruck kopen? Zes tips voor een goede keuze

Of het nu gaat om uw eerste vorkheftruck of uw honderdste, de aanschaf van een nieuwe truck is iets om goed over na te denken. Een goede, geschikte heftruck is immers een investering die zichzelf ruimschoots voor u zal terugverdienen. De verkeerde heftruck zal echter vooral een kostenpost worden. Daarom nemen onze adviseurs graag uitgebreid de tijd om u zo goed mogelijk te adviseren over uw aankoop. Om u alvast op weg te helpen bij uw keuze, zijn hier zes zaken om rekening mee te houden bij het kopen van een vorkheftruck.

Weet aan welke voorwaarden uw vorkheftruck moet voldoen

Voordat u zich oriënteert en ontdekt welke verschillende vorkheftrucks er verkrijgbaar zijn, is het in eerste instantie van belang dat u weet wat u nodig heeft. Daarom is het goed om op een rijtje te zetten aan welke eisen uw nieuwe truck moet voldoen. Een goed begin hierbij is het beantwoorden van de volgende vragen:

  • Hoe hoog moet de vorkheftruck kunnen liften?
  • Wat is het maximale gewicht dat gelift moet kunnen worden?
  • Bestaat de last uit pallets of heeft deze een andere vorm?
  • Wordt de truck binnen of buiten gebruikt?
  • Hoe ziet de ondergrond eruit?
  • Wat is het aantal werkuren per dag?
  • Hoe breed en hoe hoog zijn deuren en gangpaden?
  • Zijn uw medewerkers in het bezit van de juiste certificaten?

Houd rekening met de bestuurder van de heftruck

Medewerkers die veilig en comfortabel kunnen werken, zullen ook beter werken. Niet alleen voorkomen een ergonomische zitpositie en een hoge mate van veiligheid uitval door ongevallen of lichamelijke klachten. Ook zullen medewerkers met meer plezier op de truck zitten, productiever werken en minder snel van baan wisselen. Stel daarom altijd de bestuurder centraal bij het uitkiezen van een truck en betrek medewerkers bij uw keuze. Mitsubishi heftrucks zijn gemaakt met maximale aandacht voor ergonomie en veiligheid. Dat begint al bij het instappen, dankzij een slim ontworpen extra brede instap. En dankzij en intelligente stabiliteitssystemen als Passive Sway Control worden veiligheidsrisico’s tot een minimum teruggedrongen.

Vind een betrouwbaar vorkheftruck merk

Of het nu gaat om intralogistieke processen, een bouwwerkplaats, een inlaadstation of een andere toepassing: niets is zo belangrijk als betrouwbaarheid. Want niet alleen kost een truck die vaak storingen heeft u veel aan onderhoud, ook heeft een stilstaande truck grote invloed op de productiviteit van uw operaties. Daarom is het belangrijk te kiezen voor een heftruck, reachtruck of ander soort truck waar u op kunt vertrouwen. Zon truck kost misschien iets meer in aanschaf dan een onbekend merk, maar dat verschil in prijs verdient de truck automatisch terug door de lagere onderhouds- en uitvalkosten. Dankzij onze jarenlange ervaring in sectoren als luchtvaart, ruimtevaart en energie-infrastructuur, weten we bij Mitsubishi als geen ander wat nodig is om betrouwbaarheid optimaal te combineren met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Ga in zee met een betrouwbare heftruck dealer

Naast een heftruck waar u op kunt bouwen, raden we ook aan te kiezen voor een dealer die u de service biedt die u nodig heeft om uw processen optimaal draaiende te houden. Vraag bijvoorbeeld aan uw dealer hoe het zit met periodiek onderhoud en wat de voorwaarden zijn in het geval van storingen en calamiteiten. Want zelfs de beste truck heeft op periodieke basis onderhoud nodig en ook al heeft u de meest betrouwbare vorkheftruck, het kan altijd gebeuren dat bij intensief gebruik toch eens een storing ontstaat. Dankzij ongeveer honderd monteurs verdeeld over de gehele Benelux en heldere onderhoudscontracten met duidelijke voorwaarden, bent u bij Mitsubishi Forklift gegarandeerd van 100% betrouwbare service.

Nieuwe of gebruikte vorkheftruck kopen?

Werkt u met een beperkt budget, maar heeft u toch snel een vorkheftruck nodig? Dan kan een gebruikte vorkheftruck een interessante optie zijn. Zo’n truck kan geheel gereviseerd bij u geleverd worden, zodat u ondanks de reeds gemaakte diensturen toch gegarandeerd bent van een betrouwbaar voertuig. Houd er alleen rekening mee dat de keuze bij een gebruikte heftruck wat beperkter is en dat de verwachte onderhoudskosten hoger zullen zijn. Als vuistregel kunt u aanhouden dat een gebruikte truck bij minder dan vier werkuren per dag uiteindelijk ook daadwerkelijk de voordeligste optie is.

Vorkheftruck testen voor aankoop

Twijfelt u of een bepaald type magazijntruck past bij uw processen en uw medewerkers? Onze adviseurs kunnen u hierin uitgebreid adviseren en uiteraard is het ook mogelijk trucks te testen of een demonstratie bij te wonen. Wilt u een truck voor een langere tijd testen, bijvoorbeeld om te kijken of een truck voldoet aan de ergonomische wensen van uw medewerkers? Dan is het een goed idee om een heftruck een tijdje te huren voordat u besluit welke vorkheftruck te kopen.