<img src="https://queue.simpleanalyticscdn.com/noscript.gif" alt="" referrerpolicy="no-referrer-when-downgrade">
Skip to content

Zo kiest u de beste veegmachine

Een schone en opgeruimde werkomgeving is van groot belang om veilig en hygiënisch te werken en te zorgen voor een verzorgde uitstraling van uw bedrijf. Voor het professioneel reinigen van vloeren is goede apparatuur als een veegmachine onmisbaar. Maar hoe kiest u nu de beste veegmachine voor uw bedrijf? In dit artikel geven we een overzicht van de belangrijkste overwegingen bij het bepalen van de juiste veger voor uw operaties.

In welke omgeving kan ik een veegmachine gebruiken?

Veegmachines zijn inzetbaar in een groot aantal omgevingen. In principe kunt u een veegmachine gebruiken in alle situaties waar vroeger met bezems de vloer werd schoongeveegd. Onze veegmachines komen dus tot hun recht in onder meer de volgende ruimtes:

  • Magazijnen
  • Transportsector
  • Fabriekspanden en industriële omgevingen
  • Sportfaciliteiten als stadions en sporthallen
  • Scholen en onderwijsinstellingen
  • Op evenementenlocaties
  • Parkeergelegenheden
  • Bouwplaatsen
  • Recreatieparken en openbare voorzieningen

Achterloop- of opzitveegmachine kopen?

Allereerst is het goed om te weten dat veegmachines in twee hoofdcategorieën te verdelen zijn: achterloopveegmachines en opzitveegmachines. Zoals hun namen het al aangeven, loopt de bestuurder bij de achterloopmachine achter de machine aan. Bij een opzitmachine zit de medewerker op het voertuig. Over het algemeen komen achterloopveegmachines beter tot hun recht in kleinere ruimtes met minder veegoppervlak en waar een grotere wendbaarheid gewenst is. Een opzitveegmachine biedt vanwege de zitpositie van de bestuurder meer comfort en heeft doorgaans een grotere veegcapaciteit. Deze eigenschappen maken dit type machines geschikter in grotere ruimtes waar veel vuil ontstaat en waar langere tijd achter elkaar gewerkt moet worden.


Grootte en type van het te vegen oppervlak

Het aantal vierkante meter oppervlak is niet alleen een belangrijke factor bij de keuze tussen een meeloop- en een opzitmodel, maar ook voor het bepalen van de capaciteit die u nodig heeft om effectief uw vloeren te vegen. Grotere machines zijn uitgerust met bredere borstels en een krachtigere zuiger, waardoor er een groter oppervlak per uur mee kan worden schoongeveegd. De RCM Slalom is bijvoorbeeld een compacte en wendbare machine waar u makkelijk mee in smalle gangpaden kunt vegen. Voor grotere open ruimtes is een machine als de Duemila echter meer geschikt, omdat hier drie tot vier keer zo snel mee gewerkt kan worden.

Houd naast de grootte van de ruimte ook rekening met het type ondergrond. Voor hardere vloeren uit beton, asfalt en gietvloeren is een hardere borstel nodig dan bij meer kwetsbare vloeren uit hout of vinyl. Mitsubishi Forklift Trucks kan uw veegmachine leveren met ieder denkbaar type borstel, wat onze machines geschikt maakt voor ieder vloertype.


Welk soort vuil wilt u opvegen?

Naast het type vloer speelt ook de mate van vervuiling en het vuiltype op de vloer een rol bij het bepalen van de ideale machine. In ruimtes met meer vervuiling en grotere stukken vuil raden we aan om liever een maatje groter dan een maatje kleiner te kiezen, voor een snellere reiniging en om te voorkomen dat te veel tijd verloren gaat aan het legen van de vuilvergaarbak. En heeft u te maken met matig vuile vloeren door bijvoorbeeld wandelend publiek en is een brandschoon resultaat belangrijk? Overweeg dan een schrobmachine in plaats van een veegmachine.

De zitpositie: voorop of achterop?

Bij opzitveegmachines is het naast de technische specificaties van de machine van belang om aandacht te hebben voor de positie van de bestuurder. Een zitpositie voorop het voertuig verdient aanbeveling, vanwege het veel betere zicht dat de bestuurder hierdoor heeft. Niet alleen op het te vegen oppervlak, maar ook op eventuele obstakels en mensen of dieren. Een zitpositie voorop is in onze ogen essentieel om veilig en verantwoord met een veegmachine te kunnen werken. Daarom zijn al onze machines voorzien van de zitpositie aan de voorkant.

Ga voor een duurzame veegmachine

Vanuit klanten, leveranciers, de politiek, investeerders en andere stakeholders komt er steeds meer aandacht voor duurzaamheid. In toenemende mate wordt van ondernemers verwacht, en in sommige gevallen zelfs geëist, dat zij hun verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen. Als ondernemer in de industrie, de (intra-)logistiek of andere energie-intensieve sectoren, vormt het verduurzamen van operaties een complexe en vaak kostbare uitdaging. Maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) en investeren in duurzame bedrijfsmiddelen is een relatief laagdrempelige manier om te verduurzamen en direct impact te maken. Door dus bij uw keuze voor een (nieuwe) veegmachine ook direct te letten op de energetische en ecologische eigenschappen van het voertuig komt de aanschaf van de machine ook direct uw duurzaamheidsprestaties ten goede. Kies bijvoorbeeld voor elektrische aandrijving in plaats van diesel of lpg en let op het filtersysteem, om uitstoot van broeikasgassen en fijnstof tot een minimum te beperken.

Onze experts helpen u met het kiezen van de beste veegmachine

Heeft u interesse in één van onze krachtige en duurzame veegmachines? Of wilt u meer informatie over het kiezen van de juiste veegmachine voor uw bedrijf? Neem dan contact op met onze experts. Wij helpen u graag met het vinden van de perfecte machines voor uw operaties en indien u wilt ook met het optimaliseren en automatiseren van alle processen binnen uw magazijn