<img src="https://queue.simpleanalyticscdn.com/noscript.gif" alt="" referrerpolicy="no-referrer-when-downgrade">
Skip to content

5 voordelen van elektrische stapelaars ten opzichte van traditionele stapelaars

Elektrische stapelaars zijn sterk in opkomst, omdat de voordelen ten opzichte van traditionele modellen zwaar wegen. In dit artikel duiken we dieper in de materie en ontdekt u waarom het een must-have is voor elk magazijn.

Vijf voordelen van elektrische stapelaars

Hoewel er tientallen voordelen te benoemen zijn, springen onderstaande vijf voordelen van elektrische stapelaars ten opzichte van traditionele stapelaars er bovenuit:

  1. Efficiëntie en productiviteit

    Elektrische stapelaars werken efficiënter en productiever. Waarom? Deze stapelaars zijn sneller en nauwkeuriger dan traditionele modellen. Ze verplaatsen pallets met gemak en precisie, wat leidt tot een snellere doorlooptijd. Dit betekent concreet dat uw medewerkers minder tijd kwijt zijn aan het verplaatsen van ladingen en daardoor meer werk kunnen verrichten in minder tijd.


  2. Kostenbesparing op lange termijn

    Hoewel de startinvestering van een elektrische stapelaar fors is, betaalt deze zich uiteindelijk uit. Elektrische stapelaars verbruiken namelijk minder energie dan hun 'ouderwetse' tegenhangers. Dit leidt tot lagere operationele kosten. Een ander belangrijk aspect is het feit dat ze minder onderhoud nodig hebben. Hierdoor bespaart u op reparatie- en onderhoudskosten. De langere levensduur van elektrische stapelaars draagt ook bij aan deze kostenbesparingen.

  3. Milieuvriendelijkheid

    Een fijn bijkomend voordeel van elektrische stapelaars is hun milieuvriendelijkheid. In tegenstelling tot traditionele stapelaars, die vaak op LPG of diesel werken, stoten elektrische stapelaars geen schadelijke gassen uit. Dit maakt ze niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van uw medewerkers. Een schonere werkomgeving draagt bij aan de gezondheid van uw personeel. Met andere woorden: een win-win-situatie.

  4. Veiligheid op de werkvloer


    Veiligheid is topprioriteit. Elektrische stapelaars bieden meerdere veiligheidsvoordelen ten opzichte van traditionele modellen. Zo ligt het zwaartepunt van onze elektrische stapelaars extra laag. Dit zorgt voor meer stabiliteit. Daarnaast is er minder kans op voetbeknelling door een lage bodemvrijheid én is er een pincodebeveiliging nodig om het apparaat te starten.

    Ook niet onbelangrijk: zijn ze stiller in gebruik, wat bijdraagt aan een veiligere en minder stressvolle werkomgeving.

  5. Gemak en gebruiksvriendelijkheid

    Elektrische stapelaars zijn ontworpen met het oog op gebruiksvriendelijkheid. Ze zijn eenvoudig te bedienen en vereisen minder fysieke inspanning van uw personeel. Dit vermindert de kans op werkgerelateerde pijnklachten en zorgt ervoor dat uw medewerkers langer en efficiënter werken.

    Daarnaast zijn ze wendbaarder, wat vooral in krappe magazijnruimtes een enorm voordeel is. Met andere woorden: uw team kan gemakkelijk navigeren en pallets stapelen.

    Welke elektrische stapelaars zijn er?

    Nu de voordelen duidelijk zijn, is het tijd om eerst meer te weten te komen over de verschillende soorten elektrische stapelaars van Mitsubishi:

    Meeloopstapelaars

    Meeloopstapelaars zijn ideaal voor het verplaatsen van pallets over korte tot middellange afstanden, vooral in krappe ruimtes. De bestuurder loopt naast de stapelaar, wat zorgt voor optimale controle en veiligheid.

    Platformstapelaars

    Platformstapelaars bieden de bestuurder de mogelijkheid om mee te rijden op een inklapbaar platform, wat handig is voor langere afstanden en intensievere werkzaamheden. Ze combineren de voordelen van meeloop-stapelaars met extra comfort en efficiëntie.

    Instaande stapelaars

    Instaande stapelaars bieden de bestuurder een stabiele en beschermde werkplek binnen de stapelaar zelf. Dit type is ideaal voor intensief gebruik over middelgrote tot grote afstanden. De modellen van Mitsubishi combineren compactheid met kracht en wendbaarheid.

    Sit-on stapelaars

    Sit-on stapelaars bieden de bestuurder ontzettend veel comfort tijdens langdurige werkzaamheden. Dit type stapelaar is ontworpen voor het verplaatsen van zware lasten over grote afstanden, met de bestuurder zittend in een ergonomische en goed bestuurbare cabine.

    Elektrische stapelaars zijn de toekomst

    Elektrische stapelaars bieden meer voordelen dan traditionele modellen. Ze verhogen de efficiëntie en productiviteit, besparen kosten op de lange termijn, zijn milieuvriendelijk, verbeteren de veiligheid én zijn gebruiksvriendelijk. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn ze ook nog eens stiller.

    Meer weten over de mogelijkheden van elektrische stapelaars en hoe ze uw bedrijf helpen groeien? Vraag dan direct om advies aan een van onze specialisten.