<img src="https://queue.simpleanalyticscdn.com/noscript.gif" alt="" referrerpolicy="no-referrer-when-downgrade">
Skip to content

Alle soorten heftrucks

Heftrucks zijn onmisbaar in magazijnen en transport. Deze machines maken het tillen, verplaatsen en stapelen van zware ladingen makkelijker. Hierdoor wordt het werk efficiënter en veiliger. Afhankelijk van de specifieke behoeften van een magazijn of bouwplaats, kan er gekozen worden uit verschillende soorten heftrucks. 

 

Elk type heeft zijn eigen sterke punten en is ontworpen om te presteren onder verschillende omstandigheden. Van magazijnwerk tot het zware werk buiten, er is een heftruck voor elke taak. 

Hier is een lijst van alle verschillende soorten heftrucks:

  • Elektrische heftrucks
  • LPG-heftrucks
  • Dieselheftrucks
  • Stapelaars
  • Trekkers
  • Reachtrucks
  • Elektrische pallettrucks (EPT’s)
  • Smallegangentrucks
  • Hand pallet trucks

    Elektrische heftrucks

    Elektrische heftrucks zijn de stille krachten van het magazijn. Ze werken op batterijen, wat betekent dat ze geen schadelijke uitstoot produceren. Dit maakt ze goed voor werk in magazijnen, waar luchtkwaliteit een belangrijk punt is. Hun stille werking vermindert ook geluidsoverlast, wat bijdraagt aan een aangenamere werkomgeving. 

    Elektrische modellen vereisen wel regelmatig opladen, maar moderne batterijtechnologieën zorgen ervoor dat ze lang kunnen werken voordat ze weer aan de lader moeten. Ze zijn erg geschikt voor taken die precisie en zorgvuldigheid vereisen, dankzij hun soepele bediening en goede manoeuvreerbaarheid. 

    LPG-heftrucks

    LPG-heftrucks zijn een populaire keuze voor bedrijven die een krachtige oplossing nodig hebben met lagere uitstoot dan dieselmodellen. Ze werken op vloeibaar petroleumgas en zijn ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik. Deze heftrucks bieden een goede balans tussen prestatie en milieuverantwoordelijkheid. 

    Ze zijn snel bij te vullen, wat betekent dat ze minder downtime hebben in vergelijking met elektrische modellen die opgeladen moeten worden. LPG-heftrucks zijn krachtig, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan taken, van het tillen van zware lasten tot het snel verplaatsen van goederen. 

    Diesel heftrucks

    Diesel heftrucks staan bekend om hun duurzaamheid en zijn uitstekend geschikt voor buitengebruik. Ze kunnen goed overweg met grote ladingen en bieden een betrouwbare prestatie onder zware omstandigheden. Deze heftrucks werken op dieselbrandstof, wat betekent dat ze meer uitstoot hebben dan elektrische modellen of LPG-heftrucks. Dit maakt ze minder geschikt voor gebruik binnenshuis vanwege de schadelijke gassen.

    Magazijntrucks

    Dit is een algemene term voor voertuigen die gebruikt wordt voor voertuigen die gebruikt worden in magazijnen voor het efficiënt verplaatsen, stapelen en verzamelen van goederen. Er zijn verschillende soorten magazijntrucks. Deze worden hieronder kort uitgelegd. 

    Stapelaars

    Stapelaars zijn ontworpen voor het heffen en stapelen van pallets op hogere niveaus. Ze komen in verschillende uitvoeringen, zoals handbediende stapelaars en elektrische stapelaars, en zijn ideaal voor werkzaamheden in beperkte ruimtes.

    Trekkers

    Trekkers zijn voertuigen die gebruikt worden om veel spullen tegelijk te verplaatsen, zonder ze te hoeven tillen. Ze zetten de spullen op karren of in bakken op wielen en kunnen ze zo makkelijk van de ene plek naar de andere brengen. Dit is handig in fabrieken, opslagruimten of op vliegvelden. Trekkers kunnen zwaar zijn, tot 25 ton. Er zijn verschillende soorten trekkers. Sommige moet je duwen of trekken, bij andere kun je staan of zitten terwijl je ze bestuurt.

    Reachtrucks

    Reachtrucks zijn smalle voertuigen die in magazijnen worden gebruikt om spullen hoog op te stapelen of uit de stellingen te halen. Ze zijn heel wendbaar, wat betekent dat ze makkelijk door kleine gangen kunnen rijden. Reachtrucks hebben een speciale arm die naar voren kan strekken om spullen op te pakken of neer te zetten zonder dat de truck zelf helemaal onder de lading hoeft te rijden. Dit is handig in magazijnen waar niet veel ruimte is en waar spullen heel hoog opgestapeld worden. 

    Elektrische pallettrucks

    Elektrische pallettrucks zijn kleine, handige voertuigen die worden gebruikt om pallets met spullen makkelijk en snel te verplaatsen over korte tot middellange afstanden. Ze werken op batterijen en je kunt ze bedienen door erachter te lopen of erop te rijden, afhankelijk van het model. Deze trucks zijn heel handig in magazijnen of winkels, omdat ze niet veel ruimte innemen en ze maken het werk lichter voor de mensen die ze gebruiken. Ze zijn perfect voor het laden en lossen van vrachtwagens en het verplaatsen van spullen naar de juiste plek in het magazijn.

    Smallegangentrucks

    Smallegangentrucks zijn speciale voertuigen die gebruikt worden in magazijnen waar de gangen heel smal zijn. Ze zijn gemaakt om heel precies en voorzichtig tussen de stellingen door te rijden, zodat ze spullen kunnen pakken of wegzetten zonder veel ruimte nodig te hebben. Deze trucks kunnen zowel naar voren, naar achteren als omhoog bewegen, waardoor ze heel handig zijn om veel spullen op te slaan in een kleine ruimte. Ze helpen om het magazijn netjes en geordend te houden, en zorgen ervoor dat je snel bij de spullen kunt komen die je nodig hebt. Smallegangentrucks zijn heel belangrijk in magazijnen waar elke centimeter telt.

    Hand pallet trucks

    Handpallettrucks zijn eenvoudige, maar heel handige hulpmiddelen die gebruikt worden om pallets met spullen te verplaatsen over korte afstanden. Je duwt of trekt ze met de hand. Aan de voorkant zitten vorken die onder de pallets geschoven kunnen worden. Daarna kun je de pallet tillen door aan een hendel te pompen. Dit maakt het makkelijk om de pallets een klein stukje van de grond te tillen en ze dan naar een nieuwe plek te brengen. Handpallettrucks zijn heel populair in magazijnen, winkels en andere plekken waar je snel en makkelijk spullen moet kunnen verplaatsen. Ze zijn niet duur, nemen niet veel plaats in en iedereen kan ze gebruiken zonder veel training.