<img src="https://queue.simpleanalyticscdn.com/noscript.gif" alt="" referrerpolicy="no-referrer-when-downgrade">
Skip to content

Zo maximaliseert u de levensduur van een elektrische heftruck

Elektrische heftrucks zijn de toekomst: ze zijn uitstootvrij, extreem wendbaar én kennen een lange levensduur. Om zo lang mogelijk van uw elektrische heftruck te genieten, is onderhoud van groot belang.

Elektrische heftruck vs. diesel en lpg-heftruck

In Nederland werkt bijna driekwart van de bedrijven met elektrische heftrucks. De voornaamste redenen hiervoor zijn de lange levensduur en lage onderhoudskosten. Daarnaast hebben elektrische heftrucks een lager geluidsniveau dan dieselheftrucks en lpg-heftrucks én ze stoten niets uit. Andere voordelen zijn minder trilling, lagere operationele kosten en een goede ergonomie.

Het enige punt van aandacht is de startinvestering. Die is bij een elektrische heftruck met lithium-ion-accu hoger, al betaalt zich dit vaak vrij snel uit.

Levensduur en onderhoud elektrische heftruck

Bij intensief gebruik kan een elektrische heftruck prima vijf, zes of zeven jaar mee. Bij minder intensief gebruik zelfs langer. Althans, als de machine en accu goed onderhouden worden. Dit onderhoud bestaat onder andere uit:

  • vloeistofniveau controleren (indien van toepassing)
  • reinigen batterij
  • afstellen en smeren van onderdelen
  • controle remmen, stuur, ventiel en motor
  • isolatieweerstand doormeten

Wanneer u een elektrische heftruck bij Mitsubishi koopt, kunt u gebruik maken van de kennis en kunde van onze specialisten. U hebt keuze uit twee onderhoudspaketten: preventief onderhoud en full-service.

Tips om de levensduur van uw elektrische heftruck te verlengen

Om de maximale levensduur uit uw elektrische heftruck te halen, is het slim om rekening te houden met de volgende aspecten:

  • dagelijkse (korte) inspectie
  • onderhoudsschema opvolgen
  • correcte gekwalificeerde bediening; training van personeel
  • correct batterijgebruik (schoonmaken, op- en ontladen, onderhoud)
  • let op omgevingsfactoren (zoals schone werkomgeving, extreme temperaturen en vochtigheid)
  • tijdig repareren en schade herstellen
  • preventie (geschikte uitvoering voor de toepassing, beschermende accessoires, levensduur verlengde opties, stootbumpers etc.)
  • Keuze van de juiste bijpassende lader

Onze servicemonteurs komen graag op locatie langs om het onderhoud of reparatie te verzorgen. Liever zelf aan de slag? Dan kunt u bij ons terecht voor de benodigde onderdelen en advies.

Welke elektrische heftruck past bij jou?

Door de juiste heftruck voor de juiste werkzaamheden te gebruiken, weet u zeker dat de machine niet overbelast wordt. Combineer dat met de onderhoudstips uit de vorige hoofdstukken en de levensduur wordt gemaximaliseerd. Bij Mitsubishi kunt u terecht voor de elektrische heftrucks met de volgende laadvermogens:

Om er zeker van te zijn dat u de juiste keuze maakt, bent u van harte welkom voor een persoonlijk adviesgesprek en een demonstratie op locatie. Naast heftrucks verkopen we verschillende elektrische pallettrucks en magazijntrucks.

Gratis deskundig advies nodig?

Voor (hulp)vragen of advies over elektrische heftrucks kunt u gratis bij ons terecht. Onze consultants denken graag mee om uw magazijn zo (kosten)efficiënt en duurzaam mogelijk in te richten. Elektrische voertuigen zijn daar een steeds groter wordend onderdeel in. Neem direct contact op om een afspraak in te plannen.